CONFERÈNCIA SUSO DE TORO "LITERATURA I LLIBERTAT"

CICLE NOUS REFERENTS PEL CANVI SOCIAL - CENTRE CULTURAL LA MERCÈ DE GIRONA

17.05.18

Gratuït. Inscripció obligatòria a en aquest enllaç

Auditori de La Mercè
Girona

Suso de Toro
Suso de Toro

L'escriptor gallec Xesús Miguel de Toro Santos, més conegut com a Suso de Toro (Santiago de Compostel·la, 1956) impartirà la conferència Literatura i llibertat, dins del cicle Nous referents pel canvi social que organitza anualment el Festival ÍTACA Cultura i Acció. L’activitat és gratuïta però la inscripció és obligatòria en aquest enllaç. Llicenciat en Art Modern i Contemporani per la Universitat de Santiago de Compostela, Suso de Toro ha publicat més d'una trentena de llibres en gallec de narrativa, teatre i assaig, una prolífica obra literària que va fer-lo mereixedor del Premio Nacional de Narrativa l'any 2003. És també dramaturg, guionista de televisió i col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, com eldiario.es o el diari Ara.

Acaba de publicar el llibre Per Catalunya un recull de textos periodístics on analitza el procés independentista de Catalunya, amb una defensa militant del dret dels catalans a decidir el seu futur i una crítica contundent contra les pràctiques ràncies i autoritàries del nacionalisme espanyol. Un compromís personal contra els abusos del poder que també va exercir durant l'enfosament del Prestige a les costes gallegues, convertint-se en una de les veus més populars de la Plataforma Nunca Máis, que va aplegar la resposta ciutadana davant el desastre ecològic.

Molt actiu a les xarxes socials, no és mossega mai la llengua. Pensa el que diu i diu el que pensa, una actitud valenta i honesta que ha tingut conseqüències per a la seva carrera. Els grans mitjans espanyols han deixat de publicar els seus articles i ha passat de ser un de les veus literàries més valorades de tot Espanya a patir un boicot permanent en la promoció de la seva obra. Malgrat les pressions, Suso de Turo no ha fet ni un pas enrere i manté una militància intel·lectual i política que molts ciutadans admiren i agraeixen.

Amb la col·laboració del Centre Cultural la Mercè de Girona.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR