ÍTACA SOSTENIBLE

Amb la mirada sempre posada a fer un món més sostenible, quan es compra l’entrada a un festival, això tampoc no s’hauria d’oblidar: els desplaçaments i el consum del públic dels festivals de música són els principals responsables de la seva poca sostenibilitat.

És per això que un any més ÍTACA, CULTURA I ACCIÓ continua fent camí cap a la sostenibilitat amb diverses accions. El 2023 serà el que un pas endavant del festival en l'aposta per la sostenibilitat, aplicant el pla que va iniciar el 2019 i que se segueix desenvolupant any a any. I si bé edició rere edició, ÍTACA incrementa les seves accions per tal de reduir al màxim la seva empremta, el públic assistent també hi juga un paper clau: les solucions han de ser col·lectives.

A continuació, les mesures que prendrà ÍTACA en favor de la sostenibilitat.

AIGUA A ÍTACA
AIGUA A ÍTACA
PRESENTACIÓ L'ESTARTIT
PRESENTACIÓ L'ESTARTIT
ÍTACA SOSTENIBLE
ÍTACA SOSTENIBLE
ÍTACA SOSTENIBLE
ÍTACA SOSTENIBLE

 

>  ÍTACA, amb aigua gratuïta

En un entorn multitudinari on es balla i es gasta energia, és necessari oferir aigua potable de franc al públic assistent. L'accés a l'aigua potable és un ODS i enguany s’instal·laran diverses fonts d’aigua gratuïta al recinte de l’ÍTACA SANT JOAN 2023 de l’Estartit amb la col·laboració de l'empresa Ecozona Iberian, referent en el sector dels festivals pels seus estudis d'impacte ambiental i l'aplicació del format Plastic Free.

També es podrà accedir a l'aigua potable gratuïta a les barres de la resta de concerts.

 

>  ÍTACA sense plàstics

A l’abolició de la venda d’aigua amb ampolles de plàstic, s’hi afegeix una ferma crida a que tothom porti un got reutilitzable de casa per al seu propi consum de begudes. Alhora, les persones que no en portin, podran adquirir els de material biodegrable que es vendran al festival. ÍTACA camina cap a un festival lliure de plàstics d’un sol ús i a propostes com les fonts d’aigua potable i la supressió de les ampolles de plàstic, cal sumar-hi el fet que tota la vaixella del festival serà compostable.

 

>  ÍTACA, amb la mobilitat sostenible

Per fer camí cap un ÍTACA més sostenible, un any més es reforçarà el servei d’autobusos procedents de Girona i Figueres. L’augment del servei, de la mà d’AMPSA i SARFA, permetrà refermar i facilitar l’opció d’anar a l’ÍTACA SANT JOAN 2023 en transport públic i col·lectiu. A més, l'empresa FESTYMAS organitza busos des de Barcelona. Si la teva ciutat no és dins les rutes ofertes i sou un grup de persones suficientment gros com per poder fer una nova ruta, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu de contacte: info@festymas.es

D’altra banda, el festival i l’Ajuntament habilitaran aparcaments dissuasoris vigilats i senyalitzats fora del nucli urbà, per poder descongestionar la zona de trànsit i per la comoditat del públic i dels veïns i veïnes i afavorir la mobilitat dins l’Estartit.

 

>  ÍTACA redueix la petjada de carboni

Enguany el festival fa un pas més i, en una pionera iniciativa que vol ser una prova pilot, nodrirà bona part dels concerts a base de generadors elèctrics, gràcies a la col·laboració de Grup HOMS. En el cas d’ÍTACA SANT JOAN, per qüestions de dimensió i capacitat del generador, s’utilitzaran parcialment.

 

>  ÍTACA amb els productes de proximitat

Apostant per la proximitat i l’arrelament al territori en tots els sentits, un any més els productes alimentaris que se serveixin en el marc del Festival ÍTACA també tindran una garantia de proximitat, en contraposició als que viatgen milers de quilòmetres abans de ser consumits.

 

>  ÍTACA amb la reducció de l’ús de paper

Un altre dels punts que fan que el festival sigui més sostenible és l'eradicació de l’ús del paper a nivell promocional i comunicatiu del festival. ÍTACA aposta per d’altres vies més sostenibles i promou els suports digitals i altres opcions no centrades en el paper, tant a nivell publicitari, de difusió a mitjans de comunicació o de comunicació amb el públic, entre d’altres.